Göm menyn

Fånga den pedagogiska potentialen i Lisam

Lisam har uppdaterats till en modern version. Så nu finns många nya möjligheter när du ska skapa ditt nya kursrum. För att få inspiration och tips om hur du kan nyttja de nya möjligheterna – bege dig till  Lisam inspiration!

I höstas uppdaterades Lisam och de moderna kursrummen lanserades. Sedan dess kan man välja om man vill skapa sitt kursrum i den klassiska eller i den moderna versionen. (Möjligheten att skapa nya kursrum i det klassiska Lisam kommer att försvinna under höstterminen 2020.)

Nu har Stina Hellberg och hennes kollegor på Didacticum skapat ett nytt inspirationsrum i det moderna Lisam. Där finns tips, guider och instruktionsfilmer som ska underlätta när du som är lärare ska skapa dina kursrum i det nya moderna Lisam. I inspirationsrummet lär du dig vad du kan göra och även sådant som du kan tänka på när du kommunicerar med studenterna.

– Det moderna Lisam är uppdaterat, har fler möjligheter och är roligt att jobba i. Det går att skapa snygga och inbjudande kursrum med flera olika inslag. Så nästa gång du ska skapa ett kursrum, välj då det moderna Lisam. Och ta dig tid att gå in i inspirationsrummet – där finns mycket matnyttig information samlad, säger Stina.

Dyk in i de pedagogiska frågorna med dina kollegor

Lisam inspirationDet moderna Lisam är uppbyggt i responsiv design, det innebär att sidorna anpassar sig efter vilken enhet användaren använder. Sidans  layout förändras efter skärmens storlek – alltså om du sitter vid dator, laptop, platta eller smartphone.

– Vill du lära dig tekniken kring Lisam så erbjuder IT-utbildningar kurser i verktyget. Men är det pedagogiken du vill utveckla så är det till inspirationsrummet, gärna i kombination med Didacticums erbjudande Ta hjälp av en pedagog som du bör vända dig, säger Stina.

Om du och din avdelning vill lära dig mer om de moderna kursrummen så kan du boka en tid via Didacticum och få en introduktion. En sådan träff tar ca två timmar och passar både mindre och större grupper – huvudsaken är att deltagarna är motiverade och sugna på att lära sig mer.

– Det är jättebra att beställa ett sådant här tillfälle tillsammans med dina kollegor. Det finns mycket att vinna på att göra det här tillsammans med sin arbetsgrupp. Förutom att ni får bekanta er mer med Lisam blir det även tid för att diskutera de pedagogiska frågorna på djupet. Då är det en fördel att ni är flera som är insatta i samma undervisningsämne som deltar samtidigt, säger Stina.

Länkar


2020-06-12
Sidansvarig: didacticum@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-06-15