ALC – för dig som vill utveckla din undervisning

Nätverket ALC (Active learning classroom) är nätverket för dig som vill utveckla din pedagogik i Active learning classroom. Nästa träff är 15 november.

På LiU har vi i 3 ALC-salar, dessa finns på Valla, Campus Norrköping och Campus US. Ytterligare två salar är på gång på valla. alc

–I grunden är ett ALC inte mer än ett rum, men det är ett rum där man tänkt på hur man underlättar för studenterna att vara aktiva i sitt lärande. Rummet är möblerat så att det aktiva lärandet är enklare att få till än i en vanlig föreläsningssal. Man skulle kunna kalla ett grupprum för ett ALC, men oftast menar man ett rum der flera grupper ryms samtidigt, berättar Per Sandén som koordinerar nätverket.

Nätverk ALC är tänkt som ett forum där vi kan dela våra erfarenheter och idéer kring att undervisa i ALC-salarna. Vi ger varandra tipsa och idéer om hur undervisningen kan läggas upp, lämplig litteratur, vilka resurser som finns på nätet och vilka konferenser som arrangeras.

–Nätverket riktar sig till alla som är intresserade av att använda ALC-salar för att stödja studenters lärande. Vi är förnärvarande 65 medlemmar i nätverket spridda över universitetet med många olika funktioner och det är riktigt kul med deltagarnas bredd. Det är bra att vi även har representanter från fastighetsavdelningen och it-avdelningen för de är intresserade av synpunkter från oss som jobbar med studenter i salarna, berättar Per Sandén.

Alla är varmt välkomna som medlemmar i nätverket. Kontakta Per Sandén för att bli medlem.

Nästa träff är 15 november, kl 9.00-12.00 i Flexisal A, Didacticum, Studenthuset Valla.

Karin Midner 2019-10-14

Sidansvarig: didacticum@liu.se