Viktigt och värdefullt när Didacticum bjöd in till invigningsfest

Lärorika seminarier, workshops och spontana möten. Dagar fyllda med klokheter, skratt och nya lärdomar. Invigningsdagarna av Studenthuset har passerat och där flera fått en försmak av höstens pedagogiska aktiviteter vid Didacticum.

Gunvor Larsson Torstensdotter och några fler deltagare vid ett semiarie

Didacticums föreståndare Gunvor Larsson Torstensdotter (i turkost) deltar vid seminarie.

Måndag, tisdag och onsdag i första veckan av september 2019 var hektiska men härliga dagar på Didacticum.

–Under invigningen av Studenthuset ville vi passa på att visa upp våra nya lokaler samtidigt som vi delade med oss av både nya aktiviteter och smakprov ur vårt standardutbud, säger Gunvor Larsson Torstensdotter. Och det var varit jätteroligt att träffa alla som har slutit upp och engagerat sig. Vi har haft flera lärorika diskussioner och samtal under de här dagarna.

Engagerade deltagare utbytte erfarenheter på workshop

På måndagen kunde man bland annat delta vid en workshop på temat Pedagogisk utveckling inom högre utbildning. Ann Werner och Anna Lundberg ledde workshopen som bland annat handlade om vad som kan hända då grupper och individer, med olika erfarenheter, förkunskaper, förväntningar och bakgrunder, möts i högre utbildning.

Hur ser lärare på studenternas villkor för kunskapsinhämtning – är de lika, eller kan det uppstå hierarkier i våra undervisningssalar? Hur vi kan sträva mot att bedriva en jämlik utbildning? Hur fungerar det när studenterna ska arbeta i grupp och vilka utmaningar innebär grupparbetet för läraren?

Onsdagens workshop hette Förebyggande bemötande – normer och hbtq-fokus. Ett viktig ämne för lärare och annan personal som har studentkontakt – eller egentligen alla som vill lära sig mer om hur man kan agera jämlikt mot människor i sin omgivning.

Både den här workshopen och den om pedagogisk utveckling är nya inslag hos Didacticum och är del i en större satsning på temat pedagogisk utveckling. Det kommer även att ges tillfällen i vår.

En till nyhet om invigningen

Läs även nyheten LiU uppmuntrar, utbildar och belönar framtidens lärare som också handlar om Didacticums aktiviteter vid invigningen av Studenthuset.

Karin Midner 2019-09-05

Sidansvarig: monika.samuelsson@liu.se