Gå gratis kurs i AI

AI

Anta AI-utmaningen! Linköpings universitet erbjuder Elements of AI på svenska. Målet är att utbilda minst 100 000 svenskar.

Vill du lära dig mer om AI? Eller känner du att du inte kan något i ämnet, men du vill lära dig? Oavsett vilken bakgrund du har så har du nu möjligheten att gå en gratis onlinekurs i AI som dessutom kan ge dig högskolepoäng.

Målet med kursen är att göra AI begripligt – för alla

Elements of AI är en kostnadsfri onlinekurs som beskriver grunderna i AI. Kursen riktar sig till alla som vill veta vad AI är, vad man kan göra (eller inte göra) med AI och hur AI påverkar våra liv.

Allt kursmaterial finns på nätet. Du kan göra kursen när och var du vill. Du genomför kursen i egen takt. Men rekommendationen är att du inte håller på längre än sex veckor. Det tar ca 15-30 timmar att komma i mål.

Lite kunskaper i matematik samt dator, papper och penna

För att genomföra kursen behöver du kunna lite matematik. Men kursen kräver inga fördjupade kunskaper i matematik eller programmering, den är planerad så att man ska klara sig med baskunskaper. All information du behöver för att göra uppgifterna finns i kursmaterialet. En del av uppgifterna kan givetvis kännas utmanande om du inte har studerat matematik på ett tag. För en del uppgifter behöver du även papper och penna.

Läs mer och gå kursen Elements of AI onlinekursen är startad av LiU:s Fredik Heinz.

Karin Midner 2019-07-05

Sidansvarig: didacticum@liu.se