Göm menyn

Didacticums aktiviteter

Du som är anställd på LiU kan ta del av flera olika aktiviteter som Didacticum erbjuder. Här presenteras ett urval av de aktiviteter som Didacticum arrangerar just nu.

Besök även sidan om våra kurser eller se vårt kalendarium för fullständigt utbud.

Webinarier

Pedagogisk digital kompetens - att undervisa online

Måndagar

Drop-in med fokus på Pedagogisk digital kompetens - att undervisa online. Här kan du ställa frågor kring de digitala verktyg och de pedagogiska vägval som finns vid LiU.

Examinera och diskutera i LISAM

Tisdagar

Drop-in om LISAM - här kan du diskutera de pedagogiska och tekniska möjligheterna med LiU:s lärplattform.

Pedagogisk frågestund

Onsdagar

Webinarium med diskussioner kring olika pedagogiska frågor. Ingår i konceptet "Ta hjälp av en pedagog". Olika tema varje gång.

Gå till schemat för Didacticums Drop-in och Webinarier.

 


Seminarier och Workshops

Seminarier och workshops är ett komplement till våra längre, högskolepedagogiska kurser. Vissa av dessa aktiviteter kan du beställa till din enhet när det passar er, eller så kan du hålla utkik här för att anmäla dig till våra tillfällen.

Hösten 2020 arrangeras en seminarieserie om lärande för hållbar utvecklingVid varje tillfälle ges två seminarier (grundnivå och avancerad nivå). Om du vill så går det bra att delta vid båda nivåerna samma dag. Dessa seminarier ges på engelska. Du väljer om du vill delta på plats eller via Zoom.


Bokcirkel

I Didacticums läsgrupp/bokklubb läser och diskuterar vi böcker som hör till det som vi kan kalla universitetsromanen. På engelska är detta en väldefinierad genre, "the campus novel". Vi träffas ett par gånger per termin för att diskutera olika frågor som väcks av läsningen. Anmälan krävs för att delta.


Nätverk


Lärmiljöfika

Alla på LiU som är intresserade av undervisning och lärmiljöfrågor är välkomna att fika med oss den sista torsdagen i varje månad. Inga frågor är för små eller för stora, men för att skapa lite struktur har varje tillfälle ett huvudtema.


Sidansvarig: monika.samuelsson@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-06-17