Göm menyn

Didacticums aktiviteter

Vi erbjuder ett brett urval med aktiviteter för dig som vill utveckla dig inom pedagogik. Ibland krävs anmälan. Här presenteras Didacticums aktuella utbud.

Drop-in, workshops och seminarier

Aktivitet Form
Att möta en heterogen studentgrupp seminarieserie + workshop
Blended learning seminarieserie + workshop
Gästföreläsare webbinarium
Lär mer om Lisam drop-in
Lärande för hållbar utveckling seminarieserie intro + fördjupning
Pedagogiska portföljen workshop
Pedagogisk utveckling seminarier
Undervisa online drop-in

De flesta aktiviteterna under höstterminen 2020 sker digitalt via Zoom. Ibland krävs anmälan. Läs mer på respektive sida.

Värt att veta om aktiviteternas form

Vid seminarieserierna med efterföljande workshop är det möjligt att enbart delta vid introduktionen, men för att få ut så mycket som möjligt av ämnet erbjuds även en efterföljande workshop.

Vid seminarieserien med intro och fördjupning väljer du om du deltar vid både introduktion och fördjupningen, eller bara den ena. Men fördjupningen knyter an till det som lärts ut vid introduktionen.

Vid ett drop-in hoppar du in i ett digitalt mötesrum inom utannonserad tid med dina frågor kring det specifika ämnet. Du får gärna föranmäla din fråga men det är du inte tvungen till. 

Pedagogikdagen omställning bild pedagogikdagen

Välkommen 17 mars 2021 till Pedagogikdagen! Temat är Omställning och konferensen sker online.

Läsgrupp

I Didacticums läsgrupp läser och diskuterar vi böcker som hör till det som vi kan kalla universitetsromanen. På engelska är detta en väldefinierad genre, "the campus novel". Vi träffas ett par gånger per termin för att diskutera olika frågor som väcks av läsningen. Anmälan krävs för att delta.

Kom gärna med förslag!

Hoppas du hittar något som intresserar dig. Om du inte finner det du söker är du välkommen att skicka ett mejl till didacticum@liu.se med dina tankar och förslag på kommande pedagogiska aktiviteter.

Är det våra kurser du letar efter? Besök sidan som presenterar våra kurser.


Sidansvarig: didacticum@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-10-20