Göm menyn

Välkommen till Campus LiU

Projektet ”Campus LiU” syftar till att uppfylla de krav och förhoppningar som våra studenter och lärare ställer på en kreativ, attraktiv och konkurrenskraftig studiemiljö.

 

Nyheter

Bild: Studenthuset, Campus Valla

Campus LiU – planerna, projekten och verkligheten

Campus LiU-projektet, som innebar om- och nybyggnader, upprustningar och renoveringar av alla byggnader på alla campus, är i mål. I filmen från 2014 kan vi se tillbaka på tankarna, planerna och idéerna och se att mycket blev just så som det var tänkt.

Bild: Datorarmar i Zenit

Inflyttning i Zenit

Ombyggnaden av Zenit till ett samverkanshus är klar och Internationaliserings-, forskningsstöd- och samverkansavdelningen (IFSA) med fem enheter och ett 70-tal medarbetare har flyttat in.

Bild: Inifrån D-huset under ombyggnad. Foto: Peter Modin.

D-huset och Zenit tar form

Snart är hela universitetsförvaltningen samlad när 300 medarbetare kan flytta in i ombyggda och renoverade lokaler i D-huset och Zenit. Nu får man en allt tydligare bild av hur det kommer att se ut i lokalerna.

Bild: Solcellsanläggning på Studenthusets tak.

Solenergipriset till Studenthuset

Studenthuset på Campus Valla har redan fått pris som Årets Bygge 2020. Nu har byggnaden också tilldelats Solenergipriset för den 1 200 kvadratmeter stora solcellsanläggning som pryder taket.

Kontakt

Frida Ekman, huvudprojektledare

 

Filmen om Campus Liu 2015

IG-logocampus_liu #campusliu

 

Byggblogg Studenthus Valla

 

 

Webbkamera

 

Ett studenthus blir till - två år på 30 sekunder

 


Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: 2021-01-08