Göm menyn

Välkommen till Campus LiU

Projektet ”Campus LiU” syftar till att uppfylla de krav och förhoppningar som våra studenter och lärare ställer på en kreativ, attraktiv och konkurrenskraftig studiemiljö.

 

Nyheter

Bild: Datorarmar i Zenit

Inflyttning i Zenit

Ombyggnaden av Zenit till ett samverkanshus är klar och Internationaliserings-, forskningsstöd- och samverkansavdelningen (IFSA) med fem enheter och ett 70-tal medarbetare har flyttat in.

Bild: Inifrån D-huset under ombyggnad. Foto: Peter Modin.

D-huset och Zenit tar form

Snart är hela universitetsförvaltningen samlad när 300 medarbetare kan flytta in i ombyggda och renoverade lokaler i D-huset och Zenit. Nu får man en allt tydligare bild av hur det kommer att se ut i lokalerna.

Bild: Solcellsanläggning på Studenthusets tak.

Solenergipriset till Studenthuset

Studenthuset på Campus Valla har redan fått pris som Årets Bygge 2020. Nu har byggnaden också tilldelats Solenergipriset för den 1 200 kvadratmeter stora solcellsanläggning som pryder taket.

Bild: Presentation från Öppet infomöte Campus LiU 9 mars

Från infomöte Campus LiU

Vid Campus LiU-projektets senaste möte, den 9 mars, informerades om status i arbetena med D-huset och Zenit samt övergripande i Campus LiU-projektet.

Bild: Projektledare på väg in i D-huset. Foto: Anna Nilsen

Tjuvtitta i D-huset och Zenit

Sedan i augusti 2019 pågår ombyggnader av bibliotekets gamla lokaler i D-huset och i Zenit, som ska bli ett samverkanshus. Välkända miljöer som nu genomgår en total förvandling. Följ med på en rundtur!

Kontakt

Frida Ekman, huvudprojektledare

 

Filmen om Campus Liu 2015

IG-logocampus_liu #campusliu

 

Byggblogg Studenthus Valla

 

 

Webbkamera

 

Ett studenthus blir till - två år på 30 sekunder

 


Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-10-07