Göm menyn

Inflyttning i Zenit

Ombyggnaden av Zenit till ett samverkanshus är klar och Internationaliserings-, forskningsstöd- och samverkansavdelningen (IFSA) med fem enheter och ett 70-tal medarbetare har flyttat in.

Bild: Det svävande konferensrummet Black Box, entreplanetEnstaka byggnadsarbetare lägger sista handen vid några detaljer, i övrigt är Zenit färdigombyggt och medarbetarna har flyttat in. Distansläget präglar dock verksamheten och alla 70-talet medarbetare är inte på plats i huset samtidigt.

På entréplanet i Zenit finns en utställningsyta, där restaurangen tidigare låg. I anslutning till ytan finns ett cateringkök som kan användas i samband med utställningar eller större evenemang. På det här planet finns också personalrum och kök och entrén på baksidan har gjorts mer tillgänglig och välkomnande.

Från entréplanet kan man också se upp mot Black Boxen, det svävande mötesrummet. Det är ett LiU-gemensamt mötesrum med plats för 16 personer och bokas via Time Edit där det har namnet Kilo (efter det engelska fonetiska alfabetet).

På det övre planet finns öppna kontorsmiljöer för IFSA:s fem enheter:

  • Bild: Det svävande konferensrummet Black Box, andra våningenForskningsfinansieringsenheten
  • Forskningsprogramenheten
  • Internationella enheten
  • Samverkansenheten
  • Uppdragsutbildningsenheten

Bild: Öppen kontorsmiljö i ZenitSå tycker några medarbetare om sin nya arbetsplats

Svjetlana Stekovic, forskningskoordinator Forskningsfinansieringsenheten

- Det är fräscht! Jag har aldrig suttit i öppen kontorsmiljö förut, vi får väl se hur det blir. Ett samverkanshus är en jättebra idé och att samla verksamheter med mycket samröre och med samma mål. Jag hoppas att huset kan bidra till bättre samarbete.

Erica Byström, projektledare LiU Uppdragsutbildning

- Vi har jobbat i öppna kontorslandskap sedan vi startade för tre år sen. I början var jag skeptisk, har bara jobbat i eget arbetsrum på institution tidigare. Nu är vi på LiU Uppdragsutbildning vana att jobba så här och jag tycker det fungerar väldigt bra.
Det är bra att kunna överhöra varandra. Häromdagen hörde jag en av innovationsrådgivarna, som tidigare hade sitt kontor någonstans i Mjärdevi, prata om AI. Det håller ju vi också på med så nu ska hon och jag ha ett möte i nästa vecka.

Bild: Flyttkartonger i öppen kontorsmiljö i ZenitÅsa Wallin, koordinator Samverkansenheten

- Jag har deltagit i olika dialogsamtal om ett samverkanshus sedan 2012. Nu sitter vi äntligen här. Lokalerna är jättebra och inspirerande. Vi är mer eller mindre vana vid att jobba i öppet landskap men lokalerna är bra dämpade, anpassade för att jobba många i en stor lokal. Jag kan se utväxlingsmöjligheterna när vi nu sitter tillsammans. Det sägs ju att de kreativa mötena sker i fikarummet. Det här är också ett tillfälle att rensa ut gammal och få en nystart.

 

Filmer från byggtiden

D-huset och Zenit tar form (2020-06-26)

Bild: Personalrum i ZenitTjuvtitta i D-huset och Zenit (2020-03-04)

 

 

 

 

Foto: Magnus Johansson


2020-10-07
Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-10-08