Göm menyn

Höga lyft på D-huset

 

I veckan gjordes ännu ett lyft i arbetet med renoveringen av D-huset. Den var den tredje, av totalt fyra, takkupor, som lyftes på plats och som ska släppa in mer dagsljus i byggnaden.

De fyra takkuporna byggs i befintligt takfall i det låga plåttaket mot universitetsparken. Tre av kuporna är större, nästan fem meter breda och fyra meter höga, en är ungefär hälften som bred och ersätter en befintlig takkupa.

Takkuporna byggs på backen, vilket tar ungefär en och en halv vecka, och lyfts sen på plats med kran. Själva lyftet tar mellan en och två timmar, nu när man fått lite rutin på det.

Syftet med takkuporna är att släppa in dagsljus i byggnaden och storleken gör att ljuset också när långt in i byggnaden. De kraftfulla nya takkuporna öppnar också upp fasaden mot söder.

 


Elisabet Wahrby 2019-11-13




Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-11-13