Studenthusbygget – the Movie

Studenthus Valla ska stå klart sommaren 2019, lagom till höstterminens start. Följ med på en filmvisning upp och in på byggarbetsplats Studenthus Valla.

Många oroas av den varma och torra sommaren. Men på byggplats Studenthus Valla gläds man åt varje regnfri dag. Att skydda bygget från regn och fukt är en stor och viktig del av arbetet, särskilt med en Miljöbyggnad Guld–byggnad.

Tycker du byggnaden är hög? Den kommer bli ännu högre, ytterligare 16 meter ska byggas på till totalt 37 meter. Det motsvarar ungefär ett 13-våningshus.

Byggnaden är stor, 50 x 50 meter. För att klara den bredden krävs en extra stor lyftkran, 57 meter hög och en arm på 70 meter. Men så klarar den också att lyfta 18 ton.

Webbkameran: Följ arbetet dag för dag

Elisabet Wahrby Thu Jul 12 13:36:24 CEST 2018

Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se