Göm menyn

Colosseum renoveras

Med start 1 juni kommer Colosseum i C-huset få en ordentlig uppdatering. Renovering av väggar, golv, tak och belysning görs på önskemål av studenterna.
Colosseum i C-huset, Campus VallaColosseum har sett ut ungefär på samma sätt i säkert 20 år. Dags för en uppdatering till 2015 års nivå! Med start den 1 juni och fram till 17 juli ska golvet bytas mot ett nytt i grått, miljövänligt och slitstarkt material, vasskonstverket täckas av björkplywood, väggarna målas om, ny belysning monteras och nya möbler ställas in. Den gamla superdatorn flyttas till annan plats.

Ytan kommer fortfarande att vara öppen, man ska enkelt kunna flytta möbler för att arrangera mässor, biljettförsäljning och andra evenemang, precis som idag.

- Vi börjar med Colosseum, framöver kommer vi också se över de andra ytorna i C-huset, lovar Anna Linnarson, inredningsarkitekt på Lokalförsörjningsenheten. Det är studenterna själva som önska en uppgradering av lokalerna. Så vi hoppas att de har överseende med eventuella oangelägenheter under byggperioden.

Renoveringen innebär att hela Colosseum stängs av under byggperioden. Tentor och föreläsningar har flyttats till andra lokaler.
- Vi blir precis lagom klara innan den japanska ungdomsfestivalen NärCon drar igång den 23 juli, säger Anna Linnarson.

 


Elisabet Wahrby 2015-05-22




Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: 2015-05-22