Göm menyn

Active Learning Classroom

Den 2-24 september 2017 hölls Vallastadens Boexpo i Linköpings nya stadsdel Vallastaden som ligger granne med campus Valla. Under expot byggde LiU upp en testmiljö under temat Framtidens lärmiljöer. Salen byggdes efter modellen Active Learning Classroom, ALC.

ALC-klassrum

Salens utformning och teknik

  • I salen finns tre runda bord och 9 stolar vid varje bord.

  • Det finns en lärarpulpet som är ett manuellt höj- och sänkbart bord (styrs via spak under bordsskivan).

  • Det finns en tv-skärm som är kopplad till varje bord, alltså totalt 3 st. Läraren har en skärm som består av fyra sammankopplade skärmar. Alla dessa skärmar styrs via en kontrollpanel på olika touchskärmar, det finns en liten skärm på varje bord och en lite större vid lärarbordet. Det är i drag och släpp-funktion på de små skärmarna som också fungerar som fjärrkontroller.

  • Grupperna kan koppla in sin egen dator genom att sätta i sladden och få upp sin bild på sin skärm. Läraren kan via sin panel styra vilken bild som ska visas på vilken skärm, läraren kan dela sin egen bild eller få upp någon av gruppernas bild på alla skärmar. Detta stödjer att deltagarna tar med sina egna datorer under sessionen, du som lärare ska också ta med din egen dator precis som till en föreläsning. Det kommer inte finnas någon dator på plats i salen.

Kontakt

Frida Ekman, huvudprojektledare

 

Här finns ALC-salen

ALC-salen finns i C-huset, sal S41, och går att boka via vanliga lokalbokningen.

 

Har du testat ALC-salen? Berätta gärna om dina erfarenheter här.

 

 


Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: 2018-09-04