Göm menyn

Att tänka på inför en flytt


Bild: Flyttlåda

Till verksamheter som ska flytta

 • Etiketten skall tala om till vilket rum (rums id) sakerna ska till, namn på anställd och färgen på etiketten ska motsvara rätt våningsplan.
 •  
 • Eftersom någon skall lyfta flyttkartongerna, tänk på att inte packa dem för tungt. När det packas böcker är det lämpligt att inte packa mer i kartongen än till handtagen. Bra riktlinje är att ni skall kunna lyfta kartongen själva.
   
 • Etiketterna sätts på kartongens kortsidor, detta för att se vart kartongen ska även om de är staplade på varandra.
   
 • Ur brandsynpunkt skall kartonger inte förvaras i korridoren under packningstiden eller flytten. De bör stå vid arbetsplatsen eller annan lämplig plats så att inga utrymningsvägar blockeras
 •  
 • Privata föremål flyttas av ägaren om det ska tas med. Vid flytt till öppen kontorslösning tänk på att det finns begränsat med plats för privata saker. Ljusstakar, krukväxter och lampor flyttas inte med.
   
 • Datorskärmar skall inte packas ner i flyttkartongen men övrig datorutrustning (sladdar, tangentbord m.m.) bör packas ner.
   
 • Bärbara datorer ska man ta hand om själv under flytten.
   
 • Vår ambition är att flytten skall gå smidigt för alla och att inget ska skadas. Om man följer dessa instruktioner ökar vi chanserna för att lyckas! 

Vid frågor kontakta er kontaktperson.

 

Brandsäkerhet vid flytt

Även vid flytt ska hänsyn tas till brandskyddet vilket bland annat innebär att tillse säker utrymning kan ske och förhindra att brand kan sprida sig inom byggnaden.

Vid planering av flytt

 • Ta fram ritning för vilka utrymmen som måste hållas fria från gods (utrymningsvägar, uppställningsplatser etc) samt markera brandcellsgränser (dörrar) för att tydliggöra vilka dörrar som inte får ställas upp. För hjälp att bedöma vilka korridorer som är utrymningsväg – kontakta brandskyddskoordinator.
   
 • Behövs delar av huset/dörrar stängas av? Hur påverkas brandskyddet?
   
 • Finns plan för förvaring av tomemballage etc. så att det ej placeras blockerande eller i utrymningsväg?
   
 • Kontrollera utrymningsvägar, branddörrar släckutrustning m.m. under flyttens gång (kontakta befintlig brandkontrollant i verksamheten för checklista).
   
 • Ska farligt gods transporteras? Kontakta Miljö och säkerhetsenheten.

 

Inkoppling av den digitala arbetsplatsen

Denna information beskriver hur du kopplar in din dator vid din arbetsplats. För inkoppling av nätverk är det viktigt att nätverkskabeln ansluts till det uttag som har ett jämnt uttagsnummer. Önskar man aktivera fler uttag efter flytten kontaktar man helpdesk@liu.se.

 

Så här kopplar du in din dator

Nedan ser du vilka uttag som finns på din docka för HP-datorer. Du kopplar du in bildskärmskontakten eller -kontakterna antingen via Displayport eller VGA (gäller främst äldre bildskärmar). Högerklicka på bilen för att ladda ner en större bild. 

 

Inkoppling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inställningar i operativsystemet

Ändra inställningar för dubbla bildskärmar i Mac

1.      Öppna Systeminställningar.

2.      Välj Bildskärm.

3.      Välj Uppställning.

4.      Flytta bildskärmarna i gränssnittet så att det återspeglar verkligheten.

 

Ändra inställningar för dubbla bildskärmar i Windows

1.      Högerklicka på skrivbordet och välj bildskärmsinställningar.

2.      Flytta bildskärmarna i gränssnittet så att det återspeglar verkligheten.

 

Önskas hjälp?

Om man önskar hjälp av en tekniker kan man i förväg som enhet/grupp boka tid med tekniker som kommer till arbetsplatsen, förslagsvis väljer man då ett datum och en tid då så många som möjligt flyttar in i lokalerna. Detta gör man genom att maila helpdesk@liu.se. Det går också som enskild medarbetare att boka en tekniker.  

 

Möjlighet finns även att boka tid efter inflyttning, då tekniker kan göra en rondering och säkerställa nätverk, utskrifter etc.

Kontaktpersoner flyttfrågor 

För praktiska frågor om flytten,

till exempel kärl och flyttkartonger, kontakta din verksamhets kontaktperson.

 

För tillfället är respektive avdelningschef kontaktperson, innan verksamheterna har utsett någon annan. 

IFSA: Maria Engelmark

IT: Joakim Nejdeby

KOM: Mariethe Larsson

FA: Karolina Ganhammar

 


Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-03-10