.
 

 

LiU STUDENT
 
LiU ANSTÄLLD
 
BIBLIOTEKET
 

 

Fotografi av studenter som sitter vid ett bord utomhus och diskuterar


Välkommen till LiU:s interna sidor!

Här hittar du Insidan och Studentwebben.


 

Aktuellt

 

nyheter för Studenter

Porträtt Niclas Söör.

Engagemanget i kårlivet gav Niclas Söör ett försprång

Ett uppdrag i studentkåren, sektionen, någon studentförening eller som studentrepresentant i något av LiU:s beslutande organ är inte bara roligt och ett tillfälle att träffa nya vänner. Det kan också utgöra starten för det kommande arbetslivet. Niclas Söör, som är vd för företaget DOSPACE, är en av dem som kan intyga detta.

Personer i svart-vita kläder med text "Sångarglädje" överst.

Sångarglädje - en blandkörskonsert

Syskonkörerna Linköpings studentsångare och Den akademiska damkören Linnea gör gemensam sak i konserten Sångarglädje, där ett gäng körstycken som återspeglar den gemensamma glädje för sången och att äntligen få sjunga tillsammans kommer framföras.

Logotype för Chorus Lin - cirkelformat med stiliserade dirigent och text Chorus Lin.

Hösten hälsar på - konsert med Chorus Lin

LiU:s blandade studentkör Chorus Lin utlovar höststämning på sin första konsert på 1,5 år. Det bjuds på en blandning av gamla och nya favoriter, allt lett utav dirigent Anna-Carin Strand. Varmt välkomna den 24 oktober kl 17 till Studenthuset på Campus Valla i Linköping. Studenter går gratis.

Stor sal med många bänkar där det sitter personer och skriver.

Högskoleprovet skrivs på campus

Söndag 24 oktober kan det vara läge att undvika campus. Då skriver närmare 1 700 personer högskoleprovet på Campus Valla och Campus Norrköping. På Campus Valla är det främst lokaler i C-huset, A-huset, Key-huset, Terra och Fysikhuset och i Norrköping Kåkenhus, Täppan och Kopparhammaren som berörs.

Logotype för ECIU: Text ECIU University.

Kreativt maraton för en bättre värld

En spännande utmaning och ett bra sätt att knyta kontakter. Och dessutom en chans att visa vad man kan för framtida arbetsgivare. Se där, flera viktiga skäl att ställa upp i ECIU Creathon 13–14 november.

nyheter för anställda

Bild: Från utställningen Moa & Tage.

Visa upp din forskning

Den nu pågående utställningen om Moa & Tage på Campus Norrköping är ett exempel på samarbete mellan bibliotek och institution. Vill du visa upp din forskning? Universitetsbiblioteket erbjuder plats, samarbete och synliggörande.

Bild: Rektor Jan-Ingvar Jönsson

Vägen till Vision 2030 klarnar

Vilka är LiU:s potentiella styrkor och vad ska vi prioritera i framtiden? Ja, rektors strategidialog börjar nu närma sig svaren efter ett omfattande och djupgående insamlande av ”spaningar” in i framtiden. Målet är att få fram ett antal målområden med strategier som sträcker sig fram till år 2030.

Illustration från SPV

Har du frågor om pension?

Under hösten erbjuder Pensionsmyndigheten digitala informationsmöten och SPV har webbseminarier om pension.

Bild: Person vid laptop och kaffemugg.

Vad gäller vid distansarbete?

Fortsatt möjlighet till arbete på distans, men verksamhetens behov styr och tillämpningen på individnivå skiljer sig för lärare gentemot övriga medarbetare. Nu finns riktlinjer för distansarbete på plats.

Bild: Ulf Melin.

Ulf Melin föreslås som ny dekan

Efter ett intensivt arbete föreslår valberedningen för Filosofiska fakulteten Ulf Melin, professor och proprefekt på IEI, som ny dekan. Mellan den 18 oktober och 1 november har de röstberättigade möjlighet att rösta i fyllnadsvalet.


 

 


Till LiU-Nytt - Nyheter från Linköpings universitet   Campusbussen - Tidtabell och info Till LiU:S bloggarDagens lunchFramtidens LiU