.
 

 

LiU STUDENT
 
LiU ANSTÄLLD
 
BIBLIOTEKET
 

 

Fotografi av studenter som sitter vid ett bord utomhus och diskuterar


Välkommen till LiU:s interna sidor!

Här hittar du Insidan och Studentwebben.


 

Aktuellt

 

nyheter för Studenter

Registrering för vårterminen 2021

Glöm inte att du måste registrera dig på dina kurser varje terminsstart. Här hittar du vilket datum som gäller för just din fakultet och kom ihåg att ju tidigare du registrerar dig desto snabbare får du ditt studiemedel. Om du ska läsa en fristående kurs registrerar du dig dagen efter kursstart.

Hand som håller i en smartphone där tentapåminnelse är inringad i LiU-appen.

Appen påminner om nya tentaregler

Nu krävs alltid anmälan i förväg för att kunna skriva en salstenta. Nya funktioner i LiU-appen och Studentportalen hjälper till att påminna dig.

Porträtt av Aseel Berglund, utomhus i motljus.

Aseel Berglund är årets entreprenöriella lärare

Priset till årets entreprenöriella lärare gick i år till Aseel Berglund, universitetslektor vid Institutionen för datavetenskap. Hon får utmärkelsen för sitt gränsöverskridande och innovativa arbete med såväl undervisning som entreprenörskap inom spel.

Theofil Eriksson Petrovski, Samuel Jenerberg  och Albin Lejåker med sitt konstverk Outside the Box,

Elektronikdesign utanför lådan på Norrköping Light Festival

Tre studenter som till vardags pluggar Civilingenjörsprogrammet i elektronikdesign deltar i senaste upplagan av Norrköping Light Festival med installationen Outside the Box som är en evighetsspegel i tre dimensioner.

Studenten Julia Lövström testar roboten.

De programmerar framtidens kollega

Vad innebär det att jobba som ingenjör? Det får förstaårsstudenterna på Yi-programmet ta reda på genom ett första tekniskt utvecklingsprojekt – att programmera den samarbetande roboten Yumi från ABB.

nyheter för anställda

Hand som håller i en smartphone där en påminnelse om tentamen är inringad i LiU-appen.

Stopp för oanmälda salstentor

Nu måste studenter anmäla sig i förväg på samtliga salstentor. Nya påminnelsefunktioner lanseras därför i LiU-appen och Studentportalen. Kravet på registrering skjuts emellertid på framtiden.

Person med träningskläder

Nytt år och höjt friskvårdsbidrag

Från och med 2021 höjs friskvårdsbidraget från 2 000 kr till 2 500 kr och nu kan du nyttja alla friskvårdsaktiviteter som Skatteverket godkänner. Hur kan du använda bidraget i pandemitider?

Illustration av person håller i mobiltelefon.

Operatörsbytet: viktigt om SIM-korten

Inför bytet av telefonoperatör till Telenor den 3 februari kommer ett kuvert med nytt SIM-kort att distribueras till dig. På dokumentet i kuvertet finns ett tillfälligt telefonnummer som är felaktigt. Ignorera det – du kommer att behålla samma telefonnummer som du har i dagsläget. Notera också att informationen på baksidan av kuvertet är riktat till privatpersoner, inte företag. Ta istället del av information som finns här på Insidan.

Porträtt av Aseel Berglund, utomhus i motljus.

Aseel Berglund är årets entreprenöriella lärare

Priset till årets entreprenöriella lärare gick i år till Aseel Berglund, universitetslektor vid Institutionen för datavetenskap. Hon får utmärkelsen för sitt gränsöverskridande och innovativa arbete med såväl undervisning som entreprenörskap inom spel.

Sabrina Thelander

Sabrina Thelander är LiU:s bästa chef och ledare

I dag delades 2020 års Chef- och ledarpris, Teampris och ett hedersomnämnande till Teampriset, ut under den digitala chefdagen. Det blev en något annorlunda prisutdelning än vanligt, men glädjen gick inte att ta miste på.


 

 


Till LiU-Nytt - Nyheter från Linköpings universitet   Campusbussen - Tidtabell och info Till LiU:S bloggarDagens lunchFramtidens LiU