.
 

 

LiU STUDENT
 
LiU ANSTÄLLD
 
BIBLIOTEKET
 

 

Fotografi av studenter som sitter vid ett bord utomhus och diskuterar


Välkommen till LiU:s interna sidor!

Här hittar du Insidan och Studentwebben.


 

Aktuellt

 

nyheter för Studenter

Kille i hjälm som spänner en katapult.

Nya vägar att vässa ingenjörsutbildningen

Användandet av fysiska föremål i undervisningen och digital mätning av studenternas arbete är två sätt att utveckla framtidens ingenjörsutbildningar. Behovet av utveckling ökar i takt med att industrin förändras. Det är slutsatser i en ny doktorsavhandling vid Linköpings universitet.

De fem vinnarna uppställda i rad, kostymklädda.

LiU-studenter vinner SM i företagsvärdering

Vad är byggkoncernen Skanska värd? Ska den som handlar i företagets aktier köpa, sälja eller behålla? Svaren på de frågorna har gjort fem ekonomstudenter från LiU till svenska mästare i företagsvärdering.

Porträtt av Mattias Ekstedt.

Undervisning på distans: Mattias Ekstedt

I snart ett år har LiU:s lärare och forskare arbetat på distans, helt eller delvis. Hur är läget i dag? Vilka erfarenheter har de dragit, vilka fördelar och nackdelar kan finnas? I den här serien får åtta LiU-medarbetare berätta om sin forskning respektive undervisning.

En stiliserad robot.

Studenter designade robot med dryg personlighet

En grupp LiU-studenter har tagit fram en prototyp för en robot som ska hjälpa besökare på Östergötlands museum. De gav den en snäll och en lite otrevlig personlighet.

Bild: Anna Ardin. Foto: Bazar förlag

Många nyanser av grått

För att uppmärksamma internationella kvinnodagen 8 mars 2021 bjuder LiU:s studentkårer och Forum för genusvetenskap och jämställdhet in till ett samtal om samtycke och gråzoner med två aktuella föreläsare, bland annat Anna Ardin, författare till boken I skuggan av Assange.

nyheter för anställda

Bild: Kvinna vid white board

Delta i att tänka fritt och göra nytt!

Var med och forma LiU:s framtid i vårens strategidialoger. Alla medarbetare bjuds in att diskutera utvalda områden där LiU ska fortsätta vara ett innovativt och nytänkande universitet. Rektor och hans ledningsgrupp har tagit fram ett dialogunderlag som ligger till grund för arbetet.

Bild: Laptop och telefon på ett bord. Foto: Mostphotos

Nyanställd?

Nya medarbetare på LiU som ännu inte deltagit i övergripande introduktion kan boka in sig till nästa tillfälle som hålls på Zoom den 6 maj.

Bild: Visualiseringscenter, Norrköping. Foto: Thor Balkhed

Kommersialisering och entreprenörskap

Välkommen till Junior Faculty webbinarium om kommersialisering och entreprenörskap den 17 mars. Medverkar gör LiU Innovation samt erfarna entreprenörforskare som berättar om personliga erfarenheter i ämnet.

Bild: Rektor Jan-Ingvar Jönsson. Foto: Thor Balkhed

Rektor invald i Kolmården Foundation

Kolmården och LiU har haft ett gott samarbete i många år. Nu knyts man ännu närmare varandra när rektor Jan-Ingvar Jönsson väljs till ny ledamot i styrelsen för Kolmårdens insamlingsstiftelse Kolmården Foundation.

Bild: Conductive-ink-n-ink. Foto: Thor Balkhed

Ansök till IVA:s 100-lista

Samverkansenheten vid LiU uppmanar LiU:s forskare och forskningsteam att ansöka till Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) 100-lista.


 

 


Till LiU-Nytt - Nyheter från Linköpings universitet   Campusbussen - Tidtabell och info Till LiU:S bloggarDagens lunchFramtidens LiU