.
 

 

LiU STUDENT
 
LiU ANSTÄLLD
 
BIBLIOTEKET
 

 

Fotografi av studenter som sitter vid ett bord utomhus och diskuterar


Välkommen till LiU:s interna sidor!

I och med lanseringen av Linköpings universitets nya webbplats har vi, i väntan på intranätsprojektet, gjort om denna webbplats till interna sidor. Det innebär att du nu här hittar Insidan, Studentwebben och Biblioteket. Alla andra sidor har flyttats till liu.se.


 

Aktuellt

 

nyheter för Studenter

Studenthuset, exteriör.

Snart inviger vi!

Invigningen av Studenthuset firas med en hel festivalvecka som börjar den 30 augusti och avslutas med Kalas på Campus Valla den 5 september. Programmet för en oförglömlig vecka är klart!

Noter.

Musiken förenar studenter

Musiklivet på Linköpings universitet med körer och orkester är en fantastisk tillgång för gäststudenter. Svenska vänner, sammanhållning – och så kärlek. Det kan till och med betyda ett nytt liv i Sverige.

Internationell masterstudent gör segergest på Farewell Ceremony.

Farewell LiU!

I år var de fler än någonsin, de internationella masterstudenterna som tog farväl av LiU på Farewell Ceremony den 12 juni. 229 studenter tog i omgångar plats på scenen på Forumteatern i Kårhuset Kollektivet och fick ta emot sina diplom.

Två studenter sitter och funderar över uppgiften framför sina laptops.

Virtuella studenter löser kommunikationen efter katastrofen

Sätt ihop en grupp med nio studenter från LiU och Stanford, från olika utbildningar och fyra olika länder. Ge dem en uppgift från Saab och sedan nio månader för att lösa den. Vad blir det? Jo, kursen Damd.

Blomsteräng framför fönstervägg.

Blomsteräng i B-huset för biologisk mångfald

Fyra kullar med kortklippt gräs. Innergården i B-huset är rätt tråkig, både för människor och vilda pollinatörer. Ett gäng LiU-biologer beslöt sig för att istället anlägga en blomsteräng och plantera lockande odlade växter.

nyheter för anställda

Tre stycken LiU-kort i olika färg.

Nytt LiU-kort i augusti

Den 1 augusti införs ett nytt LiU-kort som är opersonligt. Kortet har ett tryck med LiU-profil men saknar personuppgifter eftersom informationen lagras digitalt. Du som redan har ett LiU-kort behöver inte hämta ut ett nytt.

Bild: IKOS

Nyheter från IKOS

Fackspråk blir en del av IKOS som nu också fått egen institutionsstyrelse och en avdelningsstruktur. Följ den nya institutionens framväxt i IKOS-bloggen!

Bild: Per-Olof Brehmer, ny vicerektor för forskning. Foto: Teiksma Buseva

P-O Brehmer vicerektor för forskning

Universitetsledningen utökas med en vicerektor från den 15 augusti. Det är Per-Olof Brehmer som får ansvar för forskningsområdet.

Bild: Startbild från livestreamingen av frågestund

Direktsänd frågestund – filmen

Missade du fredagens frågestund kring effektiviseringsutredningen av verksamhetsstödet? Mötet livestreamades och här kan du se filmen i efterhand.

Bild: LiU-flaggor framför Studenthuset

Snart inviger vi

Invigningen av Studenthuset firas med en hel festivalvecka som börjar den 30 augusti och avslutas med Kalas på Campus Valla den 5 september. Programmet för en oförglömlig vecka är klart!

Från kalendarieT i höst

Blandade grupper i klassrummet

Workshop Didacticum
2 september

Förebyggande bemötande

Normer och hbtq-fokus
Workshop Didacticum
4 september

Det internationella
klassrummet, del 1

Workshop Didacticum
1 oktober

Medicinteknikdagarna

Konferens
2 oktober

SWEPSA 2019

Statsvetenskapliga förbundets årsmöte
2 oktober

Pedagogisk utveckling:
Lärande i fokus

Konferens Medfak
8 oktober

 

Läs mer i Kalendariet


 

 


Till LiU-Nytt - Nyheter från Linköpings universitet   Campusbussen - Tidtabell och info Till LiU:S bloggarDagens lunchFramtidens LiU