.
 

 

LiU STUDENT
 
LiU ANSTÄLLD
 
BIBLIOTEKET
 

 

Fotografi av studenter som sitter vid ett bord utomhus och diskuterar


Välkommen till LiU:s interna sidor!

I och med lanseringen av Linköpings universitets nya webbplats har vi, i väntan på intranätsprojektet, gjort om denna webbplats till interna sidor. Det innebär att du nu här hittar Insidan, Studentwebben och Biblioteket. Alla andra sidor har flyttats till liu.se.


 

Aktuellt

 

nyheter för Studenter

En tjej och en kille som samarbetar i ett projekt.

Bli studentmedarbetare - förlängd ansökningstid!

Nu har du som läser ditt sista år på LiU chansen att smygstarta arbetslivet som studentmedarbetare vid någon av de deltagande åtta arbetsgivarna. OBS - förlängd ansökningstid till 2 maj.

UHÄ logotyp.

Dags för Eurostudent

I slutet av april får 20 000 slumpmässigt utvalda studenter i Sverige möjlighet att påverka framtidens studievillkor. SCB går på uppdrag av UHR ut med Eurostudent, en stor enkät som ska ge svar på hur svenska studenter har det, bland annat vad gäller ekonomi och bostadssituation.

Lärare framme vid tavlan, två elever räcker upp handen.

Hög kvalitet på lärarutbildningar på LiU

LiU kommer mycket väl ut i en ny granskning som Universitetskanslersämbetet, UKÄ, gjort av lärarutbildningar i landet. Samtliga granskade lärarprogram vid LiU bedöms hålla hög kvalitet.

Närbild av uppslagen bok.

Uppgifter om boklån exponerade på nätet

Sedan 2012 har information om låntagare och deras lån av tryckta böcker via LiU-bibliotekens utlåningsautomater exponerats på internet. En felaktig implementering av automaternas administrativa gränssnitt hos leverantören är orsaken. Automaterna är tagna ur bruk och biblioteket ser allvarligt på händelsen.

LiU-appen

Rösta på LiU-appens nästa funktion!

Vill du helst få pushnotiser när du har fått nya tentaresultat/studieresultat, eller vill du hellre kunna boka grupprum i LiU-appen? Logga in i Forms och rösta på den funktion du tycker att LiU-IT ska utveckla först.

nyheter för anställda

Bild: Kåkenhus, Campus Norrköping

Seminarium med Grants Office

Välkommen till Grants Office årliga seminarium kring forskningsfinansiering, för forskare och andra intresserade. Tre seminarier, tre tillfällen på tre Campus.

Bild: Bankomaten vid Zenit

Bankomaten avvecklas

Bankomaten i hus Zenit på Campus Valla kommer att tas bort den 16 maj. Automaten töms dagen innan. Bankomaten i Kårallen kommer finnas kvar.

Bild: Linköpings Slotts- och Domkyrkomuseum. Foto: Wikipedia

Vårlunch med AF

Välkommen till Vårlunch med historisk föreläsning i Linköpings Slotts-och Domkyrkomuseum med efterföljande Valborgshögtidligheter på borggården.

Bild: Erik Berggren, ISV och REMESO.

Berggren prisas av AF

AF-priset till Kjell Norbergs minne för år 2018 har tilldelats forskningskoordinator Erik Berggren, ISV och REMESO. Priset överlämnades av Akademiska föreningens ordförande i samband med föreningens årsmöte.

Bild: Professor emeritus Johnny Ludvigsson

AF-pris till Ludvigsson

AF-priset för 2018 har tilldelats professor emeritus Johnny Ludvigsson. Priset överlämnades av Akademiska föreningens ordförande i samband med IKE Faculty Club.

Från kalendarieT

Forskning i framkant

Om smärta vid reumatisk sjukdom
25 april

Valborgsfirande

med Musik vid LiU
30 april

Lärande för hållbar utveckling

Del fyra i Didacticums seminarieserie
9 maj

Grants Office Seminar

Seminarium kring forskningsfinansiering
14, 15 och 16 maj

Vetenskaplig illustration

Workshop Didacticum
20 och 27 maj

Akademisk festkonsert

De Geerhallen, Norrköping
24 maj

Grants Office in your
Coffee Room

Grants Office kommer till Medfak
28 maj

 

Läs mer i Kalendariet


 

 


Till LiU-Nytt - Nyheter från Linköpings universitet   Campusbussen - Tidtabell och info Till LiU:S bloggarDagens lunchFramtidens LiU