.
 

 

LiU STUDENT
 
LiU ANSTÄLLD
 
BIBLIOTEKET
 

 

Fotografi av studenter som sitter vid ett bord utomhus och diskuterar


Välkommen till LiU:s interna sidor!

Här hittar du Insidan och Studentwebben.


 

Aktuellt

 

nyheter för Studenter

Kvinnlig student på föreläsning.

Vill du höja statusen på din utbildning?

Gör din kursvärdering i Studentportalen.
Nu kan du dessutom söka fram resultat från alla tidigare kursvärderingar, även från de kurser du själv inte deltagit i.

Zoom logotyp.

Ändrade inställningar i Zoom-möten efter missbruk

Obehöriga har anslutit till Zoom-möten via publika länkar och har spritt olämpligt innehåll under pågående undervisningstillfälle. IT-avdelningen har genomfört ändringar av grundinställningarna för samtliga möten för att försvåra att detta sker igen.

Årsmöten för studentföreningar

1 april kom Folkhälsomyndigheten med allmänna råd till föreningar att skjuta upp möten eller genomföra dessa digitalt. För att minska antalet möten har LiU avbokat möten för studentföreningar. I stället erbjuds en lösning i form av halvdistansmöte.

Porträtt av Viktor Kaiser.

Med Minor Field Studies i Rwanda - om stipendier för global utveckling

Är du nyfiken på att göra en fältstudie i ett utvecklingsland inför din uppsats eller exjobb? Välkommen till ett informationspass där du även får höra tidigare MFS-studenten Viktor Kaiser berätta om sina erfarenheter från Rwanda.

Två studenter, en kille och en tjej, tittar på varandra och ler..

Smygstarta arbetslivet under ditt sista år – bli studentmedarbetare

Nu har du som läser ditt sista år på LiU chansen att smygstarta arbetslivet som studentmedarbetare vid någon av de deltagande sex arbetsgivarna.

nyheter för anställda

Bild: Blomsterbukett. Foto: Pexels

Nytt ramavtal för blommor

Upphandlingen av ett nytt ramavtal för blommor är nu klar. Ramavtalet började gälla 1 april 2020 och gäller i två år med möjlighet till förlängning i ett plus ett år.

Logo Zoom.

Ändrade inställningar i Zoom-möten efter missbruk

Obehöriga har anslutit till Zoom-möten via publika länkar och har spritt olämpligt innehåll under pågående undervisningstillfälle. IT-avdelningen har genomfört ändringar av grundinställningarna för samtliga möten för att försvåra att detta sker igen.

maskros

Anmäl dig till höstens kurser hos Didacitcum

Kurs för Handledare, Examinatorer, samt DEL, DAL och PBL - i höst startar flera av Didacticums kurser upp på nytt. Kurserna kräver anmälan. Både på svenska och på Engelska. Välkommen!

Bild: Tre ungdomar tittar i mobiltelefoner. Foto: Jenny Ahlgren.

Strimman digitalt

Säsongens sista Strimmaföreläsning, som skulle ha ägt rum den 31 mars, har ställts in. Samtliga inspelade föreläsningar om informationssystem och digitalisering, statsvetenskap och historia finns på Strimmans webbplats.

kvinna jobbar vid dator

Hjälp med utbildning online

Nu kan du komma i kontakt med IT-utbildarna och Didacticums pedagoger för att få hjälp med samarbetet och utbildning online. Koppla upp dig via Zoom och prata med utbildarna och pedagogerna. Nya tider i schemat läggs ut löpande.


 

 


Till LiU-Nytt - Nyheter från Linköpings universitet   Campusbussen - Tidtabell och info Till LiU:S bloggarDagens lunchFramtidens LiU