.
 

 

LiU STUDENT
 
LiU ANSTÄLLD
 
BIBLIOTEKET
 

 

Fotografi av studenter som sitter vid ett bord utomhus och diskuterar


Välkommen till LiU:s interna sidor!

Här hittar du Insidan och Studentwebben.


 

Aktuellt

 

nyheter för Studenter

Röd och vid livboj av märket Trygg-hansa.

Hjälp till dig som behöver stöd

Här finns samlad hjälp till dig som behöver fråga om något, få IT-hjälp eller komma i kontakt med Studenthälsan!

Märkesbacke, studentföreningar, sektioners och kårernas märken målade på asfalten.

All time high för sökande till LiU

Aldrig har så många sökt utbildningar på LiU som i år. Antalet studenter som valt Linköpings universitet som sitt förstahandsval ökade med totalt elva procent jämfört med förra året. Det visar statistik från Universitets- och högskolerådet (UHR). Och det är sökande till enskilda kurser som ökat mest.

Helena Graham sitter i Zoommöte med en grupp studenter från klassen.

Studera på distans: En sorts frihetskänsla

Helena Graham, som läser HR-programmet, har just avverkat en fyra timmars digital föreläsning och är lite mör. Men i det stora hela tycker hon att det funkar bra att plugga på distans. Att kunna styra var och när hon pluggar passar henne. Nackdelen är att studentlivet blir lidande.

Skog i motsol.

Hantera stress och oro med Studenthälsan

Studenthälsan erbjuder fristående tillfällen att lära dig använda mindfulness som verktyg för att hantera stress och praktisera medveten närvaro. Varje onsdag t o m maj kl 15.15-17. Välkommen med din anmälan!

Grafisk bild av figur som håller upp skylt med texten "du har makten att göra skillnad"."

Varför StuFFs kårfullmäktige behöver dig!

StuFF, studentkåren för utbildningsvetenskap och Filosofisk fakultet, behöver dig som vill vara med och påverka vad StuFF ska arbeta med. Som medlem av kårfullmäktige bestämmer du över StuFFs verksamhet och bidrar till att skapa en demokratisk förening. Du kan kandidera antingen som enskild person eller grupp av personer.

nyheter för anställda

Bild: Linnea Bergman och Anders Tegnell, Årets alumner 2020

Nominera Årets alumn

Nu är det dags att ge förslag på vilka två tidigare LiU-studenter som ska få utmärkelsen Årets alumn 2021. Alla är välkomna att nominera en eller flera kandidater, senast 15 maj.

Bild: Detalj av konstverket Yantra i Temahuset.

En symbol för det tvärvetenskapliga

I Tema-huset entré finns konstverket Yantra, en symbol för det tvärvetenskapliga. Konstnären Maria Ängqvist Klyvare berättar om tankarna bakom verket och vad det betyder.

Bild: Dr Marti Cleveland-Innes

Lär dig mer om CoI

Didacticum bjuder in till webbinarium den 11 maj där du kan lära dig mer om ramverket kring Community of Inquiry (CoI). Föreläsare är Dr Marti Cleveland-Innes vid det kanadensiska universitetet Athabasca University. Föreläsningen hålls på engelska.

Bild: Klocka

Boka en högskolepedagogisk kvart

Sedan distansläget infördes har Didacticum arrangerat drop in-möten med pedagogiska utvecklare. Nu görs aktiviteten om. Från och med den 12 april kan du boka en egen kvart för att ta upp just dina frågor.

Bild: SOF 2019. Foto: Göran Billeson

SOF – Digital Edition

Studentorkesterfestivalen brukar vanligtvis vara ett evenemang som syns och hörs i hela Linköping. Men i år, för första gången i historien, genomförs SOF som digitalt evenemang, avslöjar LinTek på sin hemsida.


 

 


Till LiU-Nytt - Nyheter från Linköpings universitet   Campusbussen - Tidtabell och info Till LiU:S bloggarDagens lunchFramtidens LiU