.
 

 

LiU STUDENT
 
LiU ANSTÄLLD
 
BIBLIOTEKET
 

 

Fotografi av studenter som sitter vid ett bord utomhus och diskuterar


Välkommen till LiU:s interna sidor!

Här hittar du Insidan och Studentwebben.


 

Aktuellt

 

nyheter för Studenter

Doktoranden Anton Käll sitter i ett fönsterprång.

Ensamma kan få hjälp - på distans

Omkring fem procent av befolkningen i Sverige uppger att de känner sig ensamma, ofta eller alltid. Doktoranden och LiU-alumnen Anton Käll studerar metoder med internetbaserad kognitiv beteendeterapi för att hjälpa personer med ensamhet.

Två flaggor i LiU-färger mot blå himmel.

Stort steg upp för LiU på global rankning

Linköpings universitet tar ett rejält kliv uppåt på en ny global rankning. QS World University Rankings placerar LiU på plats 329 bland världens universitet – vilket innebär ett lyft på 33 platser jämfört med ifjol.

En öppet-skylt på en glasdörr.

Lisam får en ny startsida

Innan sommaren drar igång på allvar släpps flera samtidiga nyheter avsedda att underlätta vardagen för studenter och lärare, bland annat en ny startsida i Lisam och en global navigering i Office 365.

Kvinnlig student där man bara ser övre delen av ansiktet, resten skyms av bänken framför.

Vill du höja statusen på din kurs?

Passa på att svara på din kursvärdering innan du tar sommarlov. Ju fler som svarar – desto större möjligheter till förbättring av kurserna. Rubriken länkar till enkäten i Studentportalen.
NYTT! Har du sett den nya notisfunktionen i Lisam kursrum, uppe till höger? Den påminner dig när du har en kurs att utvärdera och där finns också länk till enkäten!

Rektor Jan-Ingvar Jönsson och Matilda Strömberg i studion, stående vid ett bord, LiU-blå vepor i bak

Många ville fråga rektor

Möjligheten att få undervisning på campus ska vara solidariskt fördelad i höst. Och alla studenter kan räkna med mestadels digitala tentor och examinationer under höstterminen. Det var två av svaren som gavs under den direktsända frågestunden ”Fråga rektor”.

nyheter för anställda

Sven Erlander, tidigare rektor vid LiU.

Sven Erlander har avlidit

Linköpings universitets förre rektor, professor emeritus Sven Erlander har avlidit i en ålder av 87 år.

Vaccination av kvinna. Bild lånad från 1177.se.

Vaccinera dig hos Feelgood

Nu kan du boka tid för vaccination mot covid-19 hos Feelgood. Mer information om plats, tider och bokning hittar du här.

Campushallen

Markarbeten utmed Corson

Tekniska verken kommer att schakta och lägga en ny högspänningskabel längs Corsons södra del för att stärka elnätet. Arbetsområdet sträcker sig från Campushallen, via Kunskapslänken, till en punkt på gång- och cykelbanan mot Lambohov. Arbetet planeras utföras under veckorna 24-27.

Bild: Grafik, illustration av LiU:s gemensamma intranät

Nu öppnar vårt gemensamma intranät

Nu har det äntligen blivit dags att glänta på dörren in till LiU:s gemensamma intranät. Med start den 10 juni släpps alla medarbetare in för att ta del av de delar som är klara så här långt.

En öppet-skylt på en glasdörr.

Lisam får en ny startsida

Innan sommaren drar igång på allvar släpps flera samtidiga nyheter avsedda att underlätta vardagen för studenter och lärare, bland annat en ny startsida i Lisam och en global navigering i Office 365.


 

 


Till LiU-Nytt - Nyheter från Linköpings universitet   Campusbussen - Tidtabell och info Till LiU:S bloggarDagens lunchFramtidens LiU