.
 

 

LiU STUDENT
 
LiU ANSTÄLLD
 
BIBLIOTEKET
 

 

Fotografi av studenter som sitter vid ett bord utomhus och diskuterar


Välkommen till LiU:s interna sidor!

I och med lanseringen av Linköpings universitets nya webbplats har vi, i väntan på intranätsprojektet, gjort om denna webbplats till interna sidor. Det innebär att du nu här hittar Insidan, Studentwebben och Biblioteket. Alla andra sidor har flyttats till liu.se.


 

Aktuellt

 

nyheter för Studenter

Registreringsperiod höstterminen 2019

Glöm inte att du måste registrera dig på dina kurser varje terminsstart. Här hittar du vilket datum som gäller för just din fakultet. Registreringsperioden är tre veckor, men ju tidigare du registrerar dig desto snabbare får du ditt studiemedel.

Det nya LiU-kortet.

Nytt LiU-kort i augusti

Den 1 augusti införs ett nytt LiU-kort. Kortet har ett tryck med LiU-profil men saknar personuppgifter eftersom informationen lagras digitalt. Du som redan är student och därmed har ett LiU-kort behöver inte hämta ut ett nytt.

Nya Campusbussen, stripead i LiU-blått.

Ny Campusbuss - samma tidtabell

Från och med höstterminen 2019 trafikeras Campusbussen med bussbolaget Connect Bus och kopplingen till Östgötatrafiken försvinner. Trafiken startar måndag 19 augusti.

Tre tjejer på NärCon. Foto: Emma Anderssson.

NärCon – detta händer

NärCon Sommar är Nordens största spel- och cosplayfestival. Konventet har vuxit för varje år. I år beräknas 10 000 besökare delta, när det intar Campus Valla mellan 25-28 juli.

Caspar Reuterswärd, student på Masterutbildningen i design.

Första masterkullen i hållbar design

Första kullen från den internationella masterutbildningen i design har tagit examen. ”Att utbildningen var ny och lite oorganiserad passade mig perfekt. Kurserna har varit bra och jag haft nytta av allt i mitt masterarbete”, intygar Caspar Reuterswärd.

nyheter för anställda

Skiss: Givarvägg där Studenthusets givare kommer att synliggöras.

Nya donationer till LiU

Omstarten av LiU Donation har börjat bra. Flera donationer har kommit in och parallellt pågår arbete med några pilotkampanjer. Som högaktuella Studenthuset och Affärsjuridik som fyller 25 år i höst.

Bild: Trappa Kåkenhus. Foto: Per Wichmann

Användning av LiU:s lokaler

LiU: lokaler utvecklas och anpassas ständigt. Ett led i detta är nyligen beslutade riktlinjer som förtydligar hur, när och till vad som lokalerna får nyttjas. Riktlinjerna ska också bidra till trygga campusmiljöer.

Bild: Student vid dator

Senaste nytt om Ladok

Boka in 14 augusti för en presentation av processkartläggning, begränsad support i sommar och såhär hittar man lättast till Ladok-sidorna. Läs de senaste nyheterna om Ladok!

Bild: Studenter tentar digitalt. Foto: Anna Nilsen

Fler får examinera digitalt

Under våren har digital salsexamination genomförts med studenter på läkarprogrammet. Under hösten kommer ytterligare drygt 20 kurser examinera digitalt.

Bild: Digital salsexamination

Kurser för digital examination

Intresset för att genomföra digital examination har varit stort. Nu finns utbildningstillfällen under hösten för lärare respektive administratörer. Anmäl dig redan nu!

Från kalendarieT i höst

Blandade grupper i klassrummet

Workshop Didacticum
2 september

Lärmiljöfika

Höstens första lärmiljöfika i Studenthuset
3 september

Förebyggande bemötande

Normer och hbtq-fokus
Workshop Didacticum
4 september

Det internationella
klassrummet, del 1

Workshop Didacticum
1 oktober

Medicinteknikdagarna

Konferens
2 oktober

SWEPSA 2019

Statsvetenskapliga förbundets årsmöte
2 oktober

Pedagogisk utveckling:
Lärande i fokus

Konferens Medfak
8 oktober

 

Läs mer i Kalendariet


 

 


Till LiU-Nytt - Nyheter från Linköpings universitet   Campusbussen - Tidtabell och info Till LiU:S bloggarDagens lunchFramtidens LiU