.
 

 

LiU STUDENT
 
LiU ANSTÄLLD
 
BIBLIOTEKET
 

 

Fotografi av studenter som sitter vid ett bord utomhus och diskuterar


Välkommen till LiU:s interna sidor!

I och med lanseringen av Linköpings universitets nya webbplats har vi, i väntan på intranätsprojektet, gjort om denna webbplats till interna sidor. Det innebär att du nu här hittar Insidan, Studentwebben och Biblioteket. Alla andra sidor har flyttats till liu.se.


 

Aktuellt

 

nyheter för Studenter

Bild: Karolina Blixt, mezzosopran

Akademisk festkonsert

I år blir den akademiska festkonserten en riktig operafest med pärlor och höjdpunkter ur operarepertoaren. Dessutom fritt inträde! Boka redan nu in fredag 24 maj!

Henrik Nehler är programansvarig för civilekonomutbildningarna på LiU. Foto: Mikael Sönne

LiU startar ny internationell civilekonomutbildning

Medan andra lärosäten drar ned på sina internationella civilekonomutbildningar gör LiU tvärt om. Sedan flera år finns flera inriktningar mot moderna språk och i höst startar en helt ny inriktning mot engelska. ”Det bästa av två världar”, säger den ansvarige.

Student i bibliotek. Foto Jenny Ahlgren

Lyckad start för Språk, litteratur och medier

Om man gillar att läsa och skriva är detta ett drömprogram, säger Rebecca Wikström, student på det nya programmet Språk, litteratur och medier, Linköpings universitet. Snart har första läsåret gått och både studenter och lärare är nöjda med starten.

Studenthusets fasad.

Tjuvtitt i nya Studenthuset

I början av augusti slår portarna äntligen upp till Studenthuset. Följ med in på en tjuvtitt i Campus Vallas nya samlingsplats där bland annat Café Baljan och infocenter kommer finnas.

Datumet 15 inringat i rött i en kalender.

Ansökan inför höstterminen öppen

Nu kan du söka utbildning inför höstterminen. Sista ansökningsdag är 15 april.

nyheter för anställda

Bild: Siluett. Foto: Istockphoto

Drop in foto i april

Möjligheten till professionell porträttfotografering för webben fortsätter. Som tidigare gäller första torsdagen och fredagen varje månad. Nästa tillfälle är 4 och 5 april.

Skärmvy från GM.

Hantera e-postlistor i GM

Group Manager (GM) har uppdaterats med ny design och fler funktioner för att underlätta hantering av e-postlistor och grupper som finns på LiU. Hanteringen av e-postlistor som tidigare skötts i account.liu.se flyttas nu till GM.

Bild: Karolina Blixt, mezzosopran

Akademisk festkonsert

I år blir den akademiska festkonserten en riktig operafest med pärlor och höjdpunkter ur operarepertoaren. Dessutom fritt inträde! Boka redan nu in fredag 24 maj!

Bild: Digital examination. Foto: Anna Nilsen

Digital examination

Digital salsexamination är ett starkt önskemål från både studenter och lärare. Under 2019 kommer detta införas successivt. Nu finns datum för fem visningstillfällen av examinationsverktyget.

Logotyp Microsoft Teams.

Utforska Teams

I maj kommer Skype för företag att ersättas med Teams. Exakt datum kommer att publiceras snart. Redan inbokade onlinemöten som du eller någon på LiU har skapat i Skype för företag kommer att fungera till och med 2/9. Dina Skype onlinemöten inplanerade efter detta datum behöver ersättas med ett nytt Teams onlinemöte. Utforska funktionerna i Teams redan nu.

Från kalendarieT

Vetenskaplig illustration

Workshop om möjligheterna att skapa egna illustrationer till sin presentation
27 mars

Lärande för hållbar utveckling

Tredje seminariet i Didacticums serie
28 mars

Internationell samverkan på LiU

Föreläsning 28 och 29 mars samt 2 april

HURS 2019

Vetenskapligt symposium arrangerat av DOMFIL
29 mars

Forskartorget

Mötesplats för forskare och läkarstudenter inför examensarbete på K8
4 april

Juridik för lärare

Workshop på Didacticum
9 april

 

Läs mer i Kalendariet


 

 


Till LiU-Nytt - Nyheter från Linköpings universitet   Campusbussen - Tidtabell och info Till LiU:S bloggarDagens lunchFramtidens LiU