Göm menyn

Akademiska högtider vid Linköpings universitet

Den främsta akademiska högtiden vid Linköpings universitet är promotionen som äger rum en gång om året. Då får nya doktorer ta emot tecken på sin värdighet och nya professorer installeras.

Datum för nästa högtid är 19-20 maj.

Hedersdoktorernas föreläsningar

Hedersdoktorerna föreläser den 19 maj. Föreläsningarna är öppna för alla.

Learning how to engage our students

Hur kan vi motivera och engagera studenter? Dr Graham Hendry från University of Sydney föreläser i Hasselquist-salen, Campus US, 8.30-9.30. Kontakta daniel.windre@liu.se för mer information.

Hedersrelaterat liv, våld och mord

Vad är hedersbrott och hur kan vi förebygga hedersrelaterat våld och förtryck? Sara Mohammad, grundare av och ordförande för Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime, föreläser i Hasselquist-salen, Campus US, 10-11.30. Kontakta daniel.windre@liu.se för mer information.

Information om ytterligare föreläsningar kommer.

Festkonsert

Fredagen den 19 maj kl. 19.00 är det akademisk festkonsert i Missionskyrkan i Linköping. Östgöta Kammarkör och Linköpings Akademiska Orkester medverkar. Klädsel: Valfri.

Vi har cirka 100 platser kvar och dessa erbjuds i första hand anställda och studenter. Biljetterna kostar 50 kronor för studenter, 75 kronor för anställda och 100 kronor för övriga och det är först till kvarn som gäller. Är du intresserad av platser till festkonserten, kontakta promotion@liu.se.

Doktorspromotion och professorsinstallation

Lördagen den 20 maj kl. 16.00 utgår en akademisk procession från Marmorfoajén på Konsert & Kongress i Linköping. I processionen deltar promovendi, installandi, universitetets disputerade lärare som så önskar samt anmodade hedersgäster. Klädsel: Högtidsdräkt.

Doktorspromotionen och professorsinstallationen äger rum i Crusellhallen på Konsert & Kongress. Alla är välkomna (inga biljetter krävs). Dörrarna öppnas kl. 15.30 och platserna ska vara intagna kl. 16.00. Ceremonin börjar kl. 16.15 och pågår till cirka kl. 18.30. Klädsel: Valfri

Efter ceremonin bjuds det på mingel och drink i Marmorfoajén för inbjudna gäster. Kl. 19.00 är det bankett i Garden och kvällen avslutas med dans. Klädsel: Högtidsdräkt

Läs om och se fler bilder från förra årets promotion

Promotion 2016Middag 2016

Kontakt

Ceremonimästare Camilla Smedberg, 013-28 2420
promotion@liu.se


Sidansvarig: camilla.smedberg@liu.se
Senast uppdaterad: Fri Apr 28 10:43:33 CEST 2017