Göm menyn

Insidan - för dig som är anställd vid LiU

Välkommen till Insidan! Här hittar du som anställd vid LiU interna nyheter och reportage, handböcker, blanketter och annan information som du kan behöva för ditt dagliga arbete.


Interna nyheter

helen dannetun

Skäl att fira

Redan finns anledning att fira skriver rektor Helen Dannetun. Visualiseringscenter har fått ett stor donation och hela Campus Norrköping förbereder sig för 20-årsfirande.

Bild: Themis, rättvisans gudinna i grekisk mytologi. Foto: Istockphoto

Förslag om myndighet för forskningsfusk

Den utredning som regeringen tillsatte 2015 om hur misstänkt forskningsfusk ska hanteras, är nu klar. Tidningen Curie skriver om den nya myndighet som ska utreda misstankar om fusk.

Bild: Bock och penna på tangentbord. Foto: Istockphoto.

IT-utbildningsdag

Välkommen på en dag med och om IT-utbildningar för anställda den 6 april i Kåkenhus. Det blir tips och trix i olika program och gästföreläsning om LISAM.

Bild: Akvarellmålning. Foto: Istockphoto

Makten över kroppen

Åttonde mars är den internationella kvinnodagen. Det uppmärksammas bland annat med föreläsningar arrangerade av Forum för genusvetenskap och jämställdhet samt på Vallabiblioteket.

Bild: HURS logotype.

HURS 2017

Missa inte HURS 2017! En dag med gästföreläsningar av ledande forskare, poster-presentationer, mingel och mässa. Registrera dig redan nu!

Jubileumsbild med ballonger.

Campus Norrköping 20 år

Kom och fira Campus Norrköpings 20-års jubileum! Den 18 mars öppnar vi upp campus och bjuder på en dag med populärvetenskapliga föreläsningar, guidade turer och spännande miljöer. Hela programmet ute nu!

Bild: Mingel och fika i C-huset

Personligt med praktikanter

Det blev trångt i två salar i C-huset när LiU-medarbetare ville mingla med nyanlända potentiella praktikanter. På till exempel Clinicum på Medfak finns intresse för att ta emot praktikanter.

Bild: Foodtrucken Trucken på Blå havet, Campus Valla.

Trucken twistar till det

Foodtrucksen vid Blå havet såg ett tag ut att bara bli tre. Men nu har Trucken Streetfood kommit till, den fjärde trucken i vår serie där vi presenterar företagen på Campus Vallas foodmarket.

Bild: Ny liu-webb på i-pad.

Så här fungerar nya liu.se

Följ med på en guidad tur genom nya liu.se. I en drygt två minuter kort film får du lära dig allt om hur navigation och sök fungerar på LiU:s nya externa webb.

Bild: Skärmdump från Insidan

Länkar på Insidan

Funkar inte länkarna under A-Ö på Insidan? Eller har du bokmärken till gamla sidor som inte funkar? Prova att skriv ”old.” framför den gamla adressen.


Läs fler nyheter

Driftinformation

Det finns för närvarande inget innehåll.

Läs mer

LiU-ledare

HR-webben - Rapportera frånvaro, resor och utlägg

Dagens lunchLiU:s initiativ i flyktingfråganRaindance - Nya ekonomi- och inköpssystemet Framtidens LiU - projektet campus LiU

Genvägar (Campusbussen och mycket annat)

A -Ö

 

LiU-frågan:

Det finns ingen fråga just nu

 

Reportage

Kärlek på universitet

Bild: Gul notis med texten I love youTio procent av alla LiU-anställda är gift eller bor ihop med en annan LiU-anställd, visar en undersökning som Insidan gjort. Och att träffa sin partner på jobbet är inte ovanligt – var tjugonde parförhållande består av personer med samma yrke.

 

 

 

Namn & Nytt

Namnsdagar

Nyanställningar

Ann-Charlotte Bivall har befordrats till universitetslektor i pedagogik vid IBL från den 1 februari 2017.

Jose M Pena har befordrats till biträdande professor i datalogi med inriktning mot maskininlärning vid IDA från den 1 januari 2017.

Mer Namn & Nytt

 

Porträtt

Bild: Fredrik Johansson, arkivarie.Det äldsta dokumentet i LiU:s arkiv är en sångbok från 1848. Här finns också filmen med Tage Danielssons sista framträdande. Fredrik Johansson guidar bland arkivhyllorna som nu håller på att tömmas och flyttas.

 


Förslagslåda

Anställd? Skicka in dina idéer om hur LiU:s verksamhet kan förbättras. Alla förslag välkomnas, stora som små!

Jag föreslår: *

Min e-postadress:

 

Kalendarium

Bioinformatics drop-in (Tue Feb 28 01:00:00 CET 2017)
Doktorandseminarium (Tue Feb 28 01:00:00 CET 2017)
Genusakademin medarbetare (Tue Feb 28 01:00:00 CET 2017)

Läs mer i kalendariet
Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: Fri Feb 24 16:30:01 CET 2017